Konferenca Moč kreativnih pristopov

Nazaj

Konferenca Moč kreativnih pristopov

Kreativne tehnike so tehnike, ki so lahko v pomoč vsakemu strokovnjaku, ki deluje na področju dela z otroki, mladostniki in njihovimi starši. Potrebno se je zavedati, da ima lahko vsaka tehnika svojo posebno, edinstveno moč, ki pa ne deluje vedno enako in na enak način. Zato bi delo z mladimi lahko šteli tako pod znanost kot tudi pod umetnost hkrati.
Konferenca je namenjena vsem strokovnjakom, ki čutite večjo potrebo po strokovnem, dodatnem razvoju pri delu z otroki in mladostniki ter po želji doseganja boljšega duševnega zdravja otrok in mladostnikov, na drugi strani pa po želji kako na inovativen in zanimiv pristop spodbujati otroke in mladostnike pri njihovem razvoju.
Naš skupni cilj konference, je predvsem v povezovanju, iskanju različnih strokovnih stališč, združevanju moči in strokovnemu druženju.
V prvem delu konference, se bomo posvetili predvsem nekaterim teoretičnim izhodiščem posamezne tematike. Prav ta teoretično, strokovno podkrepljen del pa bomo povezali z zanimivimi praktičnimi primeri ter vse skupaj nadgradili in obogatili z delavnicami v živo.

V organizaciji Zavoda NEVA, Irena Žibert Kuntarič

 

Teme na konferenci:
- Moč pravljice v razredu, Dr. GAJA KOS.
- Asertivnost v razredu z mladimi, TARA BOŽIČ HUGHES.
- Moč čopiča v socialnem svetu otroka, IRENA VALDES.
- Floor time - igralna terapija za najmlajše, EVA KOPRIVŠEK.
- Moč glasbe na razvoj otroških možganov, ŠPELA LOTI KNOLL.
- Razgovor z otrokom o nasilju, NIKA REBEC.
- Kako obvladati stres na delovnem mestu, Mag. NATAŠA LEBAN.
- Coaching veščine v pedagogiki, MIRJANA JELANČIČ.
- Reka življenja - peskovnik in igrače, ANJA KURENT.
- Moč gledališča v svetu otroka in mladostnika, LUCIJA KUNTARIČ.

 

Prijave: Katalog KATIS

Prijave izven: zibert.irena@gmail.com

 

Moj prispevk: Reka življenja - peskovnik in igrače

Zgodbe življenja so navdih za uporabo kreativnih metod pri delu z ljudmi. Čar njihove uporabe je aktivacija domišljije, ustvarjalnosti v sokreaciji s kognitivnim delom. Kreativne metode nam odpirajo možnost za “igranje” s pomembnimi temami v otrokovem in mladostnikovem življenju. Vsebujejo veliko dinamike, ki ohranja njihovo pozornost in motivacijo. Pripomočki – lutke, pesek, simboli v veliki meri pomirjajo in sproščajo ter nudijo neskončne možnosti uporabe pri pouku, v času podaljšanega bivanja, med razrednimi urami in v svetovalnem kontekstu.

Na sobotni delavnici se bomo poigrali z našo domišljijo in ustvarili polje možnosti kako lahko na različne enostavne načine uporabite pridobljeno znanje v šolskem, vrtčevskem, domačem ali kateremkoli drugem okolju. Preko didaktičnih vaj bomo preizkušali kako s pomočjo analognih metod ustvarimo podporno okolje za posameznika, kjer lahko izrazi svoja doživljanja, prikaže dinamiko odnosov, se zazre v svojo prihodnost, se poveže s svojimi močnimi aduti, ki jih nosi v sebi in je kos strahovom, skrbem, ..

Konferenca Moč kreativnih pristopov

Stopite v stik