Story bazar Top osebe

Story revija št. 2, 16.01. 2020

Nazaj

Story bazar Top osebe

NINA JELEN IN ANJA KURENT

Nina in Anja sta napisali zanimivo, sodobno knjigo Naj. Namenjena je mladosrnikom, saj jim poda izhodišča za razmišljanje o sebi, o tem, kaj se z njimi dogaja, kako lahko vplivajo na svoje živeljnje in kakšno odgovornost imajo do drugih, tudi drugačnih. Nina, inovativna učiteljica, ki jo obožujejo tako učenci kot njihovi starši, je združila moči z Anjo, psihoterapevtko, ki izvaja prakso tudi za otroke in mladostnike. Knjiga je interaktivna, polna duhovitih zgodb, s katerimi se najstniki lahko poistovetijo. Nina in Anja mladostnike vodita po skrbno izbranih temah s pomočjo vodenih vaj, ki se jih bodo najrniki z zanimanjem lotili. Vse, kar morajo narediti, je, da jo vzamejo v roke. Prepričani smo, da bodo Nini in Anji hvaležni tusi starši najstnikov!"

Članki

Strah me je

Strah me je

Avtorica in ilustratorka: Barbara Lekše, strokovna recenzija: Anja Kurent

Ključne besede: strah, pogum, regulacija strahu

Knjiga Tožibaba

Knjiga Tožibaba

Lisa Aisato

Fotka: Laura Volčanjk

Ključne besede: socialna identiteta, družbene vloge in norme, pripadnost, avtentičnost  

Kako preko čuječnosti vzpostaviti stik s samim seboj?

Kako preko čuječnosti vzpostaviti stik s samim seboj?

članek

Vpliv prakse čuječnosti na možgane v različnih raziskavah (Kabat-Zinn, Segal, Williams & ostali, Goldin & Gross, Brewer, Stahl & Goldstein in drugi) je potrjen s pozitivnimi učinki tako na nevrobiološkem, pa tudi kognitivno vedenjskem in odnosnem nivoju.

Zaradi povečane kapacitete zavedanja sedanjega trenutka in doživljanja, nam tako nudi dobro izhodišče za izboljšanje socialnih odnosov. Dolgoročno čuječnost vpliva tudi na naše počutje, in sicer dvig nivoja občutka notranjega miru, zdravja in trajnejšega zadovoljstva.

Stopite v stik