aliana - ČAS ZAME

8. 12. 2019

Ključne besede: osebna beležnica, dnevnik, knjiga za samopomoč, citati, afirmacije

Unikatna, nežna in vabljiva že ob prvem pogledu na naslovnico. Naslov “Čas zame” nakazuje na temeljno vodilo osebne beležnice in nas opominja kako je čas, ki ga namenimo sebi dragocen in pomemben.

 

Beležnica je kot potovanje v naš notranji svet. Skozi zapise, afirmacije “Z ljubeznijo sprejemam svoje odločitve, ker vem, da se lahko svobodno premislim” (str 210) in preko vprašanj nas spretno vodi h globjemu razmisleku o življenjskem smislu, nas opominja na prepoznavanje samoumevnosti doživljanja sebe, odnosov in našega pogleda na svet.

 

Tankočutno izbrani citati nas vzpodbujajo k hvaležnosti, prepoznavi dragocenih trenutkov vsakdana in na pomembnost ustavljanja se skozi čas.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da sem vedno in ob vsaki priložnosti na pravem mestu in v pravem času ter, da je vse, kar se dogaja pravilno – od takrat naprej sem lahko miren. Danes vem, da se to imenuje zaupanje.” C.Chaplin. (str 20)

 

S pomočjo zapisanih vaj nas vabi k čuječem doživljanju trenutka, povezovanju s samim seboj in poglabljanju samozavedanja.

“Vdihnite, začutite zrak v svojih pljučih. Začutite občutek, ki ga imate v sebi. Sprejmite ga. Izdihnite.” (str. 24)

 

Osebna beležnica nam služi kot osebni dnevnik, ki nam daje možnost, da v sebi negujemo ali prebudimo kreativnost skozi pisanje ali risanje, nas opolnomoča in poudarja kako pomembna je Ljubezen – ljubezen do sebe in drugih.

“Če še vedno iščeš osebo, ki bo spremenila tvoje življenje – se poglej v ogledalo.” R.Price (str. 29)

 

Drobna navodila vnašajo v naše življenje popestritev in nas izzivajo, da morda po dolgem času naredimo nekaj drugače.

“V tem tednu svojo omaro razbremenite vsaj treh stvari, ki jih ne potrebujete več.” (str. 79)

 

Srčno jo priporočam

mladim ženskam, ki raziskujejo sebe in odkrivajo svoj prostor pod soncem, 

posameznicam, ki si želijo, da njihovo življenje postane bogatejše

in žlahtni generaciji dam, ki so živele predano za druge, sedaj pa je čas, da zaživijo v vsej svoji lepoti in poskrbijo zase. 

Stopite v stik

Anja Kurent psihoterapija, svetovanje, izobraževanje

+386 41 447 817
kurent.anja@gmail.com