Spoznaj me

8. 11. 2019

Ključne besede: anksioznost, tesnoba, depresija, duševna stiska, panična motnja, poporodna depresija, poezija

Odpor imamo, česar ne poznamo. Avtorica nam v obliki pesmi, na izviren način predstavlja različne duševne tegobe. Razumevanje drugačnosti nam pomaga pri strpnosti in sočutju.

Spretno je v rime prepletla notranje doživljanje ljudi, ki v sebi preživljajo vrtinec drugačnosti, ki je marsikdaj tudi zanje naporen, nerazumljiv, a obstaja. Tako nam je uspela svoje strokovno znanje in izkušnje približati skozi pisano besedo. Ilustratorka Nina Meglič je s posrečenimi ilustracijami obarvala in uprizorila vse zapise za še lažjo predstavo in tako je nastala res neprecenljiva knjiga.

 

Pa kaj za to, če nisem takšna kot ti,

veš, tudi meni se marsikaj zanimivega godi.

Moj svet je morda precej drugačen kot tvoj,

Ustavi se in z mano za trenutek postoj.”

                                    /del pesmi iz knjige Spoznaj me

 

Knjiga je zelo uporabna, predvsem za delo strokovnjakov, ki se srečujejo z ljudmi, najsi bodo med pedagogi, psihologi, psihoterapevti, zaposleni v zdravstvu ali kje drugje. 

 

Tudi sama jo rada uporabim pri psihoterapevtskem delu s klienti, otroci in mladostniki, družinami, saj jim tako približam nekogršnje doživljanje skozi pesem. Pesem ob pogledu na ilustracije sprosti mnogokrat malce “napeto” ozračje in je most k sproščenemu dialogu.

Strah me je

Avtorica in ilustratorka: Barbara Lekše, strokovna recenzija: Anja Kurent

11. september 2021

Stopite v stik

Anja Kurent psihoterapija, svetovanje, izobraževanje
Finžgarjeva ulica 1
8250 Brežice
+386 41 447 817
kurent.anja@gmail.com
anjakurent.com